TEMEL HAYATTA KALMA KİTİ



Hayati tehlikenin bulunduğu durumlarda yanınızda birkaç işlevsel eşyanın olması hayatta kalmanızı sağlayabilir.Bu önemli eşyalar kişinin, tercihen cebe sığan ince bir kutuda her zaman yanında bulundurması gereken eşyalardır.Vahşi doğaya çıktığınız her zaman, hayatta kalmak için önem taşıyan eşyaları kaybetme veya kırma riskini en aza indirmek için çok iyi korumanız gerekir.Bazılarını boynunuza asabilir ve yüksek çalıların arasında yürürken düşmemesi için kıyafetlerinizin altında taşıyabilirsiniz. Her bir eşyayı, birbirine çarpıp kırılmaması için farklı katların arasına koyun. Kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendinize özel bir hayatta kalma kiti oluşturmalısınız.

Öncelikle bir kutuya ihtiyacımız var  bu bir tütün kutusu yada buna benzer bir kutu  olabilir fakat silindir şeklinde bir kutuda kullanabilirsiniz.



Bu kitte neler olmalı?
Kitin içeriği sizin ihtiyaçlarınıza göre değişmekte fakat temel malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz.


Mum: Mum acil durumlarda ateş yakmanızı kolaylaştırır.Mum yağından yapılmış bunları tercih etmeyin çünkü bu mumlar sıcak havalarda eriye bilir.




Tel testere: Tel testere ağaç dallarını yada ince gövdeli bir ağacı kesmenize yarar acil durumlarda barınak ve ateş yakmak için bu testere hayati önem taşır.


Magnezyum çubuğu: Magnezyum çubuğu uzun süre kullanabileceğiz bir ateş başlatıcıdır. Metal bir cisme sürttüğünüzde kıvılcım çıkartarak kav yada kağıdı tutuşturabilirsiniz.



İlaçlar: Özellikle antibiyotik ilaçlar mutlaka bu kitin içinde bulundurulmalı.Doğada arındırılmamış sudan yada yediğiniz besinlerden hastalanmanız çok yüksek.



Su arıtıcı tabletler: Bu tabletleri, suyun temiz olmadığına inandığınız ancak kaynatma imkanınız olmadığı acil durumlar için saklamalısınız.


Plastik torba: Sağlam plastik torba çeşitli amaçlar için oldukça işlevseldir. Plastik torba ile su kaynaklarından su taşıyabilir veya acil durumlarda bitkilerden su elde edebilirsiniz.


Tuz: Tuz hayati bir mineraldir. Terlediğinizde yada tuvalete çıktığınızda kaybettiğiniz tuzu dışarıdan yeterince almazsanız, ciddi şekilde hastalanabilirsiniz.


Kanca,misine ve kurşun: Akarsu veya deniz bulunan yerlerde balık tutmanızı sağlamak için oltaya ihtiyaç duyacaksınız.



Reflektör:Reflektörü kullanarak bir uçağa yada bir hedefe güneş ışınlarını yansıtarak dikkat çekebilirsiniz.


Çakı: Küçük boy bir çakı birçok kesme işiniz için gerekli bir aletdir.



Dikiş takımı : İğne,iplik,düğme ve çengelli iğne kıyafetlerinizi uyku tulumu ve çadırınızı tamir etmenize yardımcı olur.


Yara bandı: Ufak yaralanmalarda  yaranızın enfeksiyon kapmasını önlemek için  ve su toplayan ayaklarınız için kullanabilirsiniz.



Pusula: Pusula çok önemlidir ve ideal olarak  gece parlayan pusulalar terci edilmelidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder